Socially aware

Danielle Chung-Gomes CPA, CA

Senior account manager

Voor onze senior accountmanager Danielle draait alles in accountancy om het toevoegen van waarde. Niet alleen financieel, maar ook moreel. Toen de Canadese voor het eerst naar Amsterdam kwam, en zag hoe mensen op straat genoten van de zomer, wist ze gelijk dat ze hier wilde wonen. Vooral de balans tussen werk en privé trok haar aan — en de schoonheid van de stad met al haar grachten. Met een bewezen trackrecord als accountmanager bij Grant Thornton LLP in Toronto vond ze binnen no time een baan bij Baker Tilly N.V.

Eenmaal neergestreken in onze hoofdstad hoort Danielle over het Account Your Future programma van Holthaus. “In mijn eerste Nederlandse job miste het werken voor non-profit organisaties zoals ik dat in Canada altijd had gedaan. Toen ik Jeroen sprak over hun programma dat statushouders helpt een toekomst in Nederland op te bouwen was er direct een klik”, vertelt ze enthousiast. “Nu besteed ik 50% van mijn tijd aan mijn klanten en 50% aan de Account Your Future stichting.” En dan, overpeinzend: “Als ik de verhalen van de vluchtelingen hoor die zich bij ons aanmelden, voel ik me enorm bevoorrecht. Ik kwam naar Nederland omdat ik alle mogelijkheden van de wereld heb. Zij zetten dit geluk in perspectief.”

Met net zoveel passie als op de werkvloer, staat Danielle ook in de keuken. “Mijn specialiteit? Gebakken rijst. Dat at ik vroeger altijd. Het herinnert me aan mijn familie in Canada. Zij wonen in Toronto. Ik zoek ze elk jaar op en ben altijd dankbaar om daar te zijn en samen tijd door te brengen. Mijn roots liggen daar, maar mijn thuis is nu hier.”