Financieel en fiscaal

Fiscaal advies en aangiftepraktijk

Holthaus Advies levert fiscaal advies op maat, vanuit het perspectief van de ondernemer. De adviseurs van Holthaus Advies weten hoe belangrijk het is om inzicht te hebben in de fiscale positie van een onderneming, maar bovenal weten onze adviseurs fiscale voordelen optimaal te benutten. Dat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Holthaus Advies adviseert onder meer bij:

  • belastingaangiftes – voor omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of loonbelasting
  • het opzetten van fiscale structuren
  • contacten met de Belastingdienst

Financiële Administratie

Een gedegen financiële administratie is het raamwerk van een gedegen bedrijfsvoering. Ondernemers rapporteren immers op basis van hun administratie aan hun stakeholders, zoals de fiscus, aandeelhouders en investeerders. Bestuurders hebben bovendien een wettelijke administratieplicht. Schending van die plicht kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid.

Financiële administratie kent verschillende vormen. Bij ieder type onderneming, past een juiste vorm van administratie. Holthaus Advies levert die juiste vorm – kort en krachtig voor kleine ondernemingen, of gedetailleerd en overzichtelijk voor complexe ondernemingen.

Holthaus Advies biedt haar klanten verschillende oplossingen. Zij kan de volledige financiële administratie verzorgen, opdat de klant zich optimaal kan concentreren op de business. Maar Holthaus Advies opereert ook graag op de achtergrond, door de administratie te begeleiden.

Salarisadministratie

Als ondernemer wilt u zich voornamelijk concentreren op uw kernactiviteit: het ondernemen. Het is daarnaast wel belangrijk dat u uw salarisadministratie overzichtelijk en efficiënt houdt. Bovendien moet uw salarisadministratie in overeenstemming zijn met de laatste wet- en regelgeving.

Holthaus Advies heeft (nationale en internationale) ervaring op het gebied van loonbelasting en loonadministratie. Zij adviseert onder meer over sociale verzekeringen en expat aangelegenheden zoals de ‘30%-regeling’. Holthaus Advies verzorgt verder een efficiënte en accurate verwerking van uw salarisadministratie. Bijvoorbeeld:

Maandelijks:

  • Loonberekeningen en uitdraai loonstrookjes
  • Rapportage journaalposten
  • Rapportage betaalopdrachten
  • Elektronische loonaangiftes

Jaarlijks:

  • Jaaropgaven
  • Verzamelloonstaten
  • Cumulatieve journaalposten

Facturering, debiteurenbeheer en incasso

Holthaus Advies begrijpt hoe belangrijk een gestructureerd systeem van inkomende en uitgaande betalingen is. Dat beïnvloedt immers rechtstreeks de liquiditeitspositie en daarmee het fundament van uw onderneming. Toch hebben veel ondernemers te weinig tijd voor deze fundamentele zaken – zij concentreren zich liever op de business.

Holthaus Advies verzorgt daarom de complete facturering, debiteurenbeheer en crediteurenbeheer voor haar klanten. Zij heeft bovendien de juiste aanpak voor debiteuren die niet (op tijd) betalen. Holthaus Advies’ incasso specialisten sommeren uw wanbetalers tot betaling. Indien betaling zelfs dan nog uitblijft, beschikt Holthaus Advies over de juridische expertise om haar klanten verder bij te staan en betaling te bewerkstelligen.

Corporate Finance

Holthaus Advies heeft zich op basis van haar jarenlange ervaring in de financiële, fiscale en juridische dienstverlening gespecialiseerd in corporate finance trajecten. De commerciële instelling van het team komt hierbij goed van pas.

Wij genieten van de advisering rondom de verkoop van bedrijven, aankoop van bedrijven, fusies, splitsingen, het aantrekken van investeerders en andere strategische uitbreidingsplannen.

De onderhandeling en dealmaking, maar ook de emotionele betrokkenheid spreken ons erg aan. Emotionele aspecten, zoals of de financiële voordelen van de verkoop van een onderneming opwegen tegen het emotionele verlies, worden in overweging genomen, maar ook de consequenties voor de werknemers en de klanten.

Holthaus Advies begeleidt het gehele corporate finance traject met een persoonlijke aanpak en met passie. Van het samenstellen van het informatiememorandum tot het bepalen van de waarde van de onderneming, het due diligence onderzoek en de onderhandeling.
Zo staan we onze klanten op de belangrijkste beslismomenten bij.