Maatschappelijk bewust

mr. Lorena Velasco Cruz

Partner Holthaus Legal

Lorena Velasco Cruz is samen met Jeroen Holthaus oprichter van Holthaus Legal en helpt graag bij juridische kwesties. In 2013 behaalde ze de Engelstalige Master Law and Technology aan de Universiteit van Tilburg, een opleiding gericht op (nieuwe) media en informatierecht. Na meer dan 6 jaar voor grote multinationals gewerkt te hebben maakte ze in 2019 de overstap naar het ondernemerschap.

Door haar jarenlange werkervaring als Legal Counsel voor onder andere de beursgenoteerde tech-gigant Aalberts heeft Lorena uitgebreide expertise in het contractenrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en ondernemingsrecht. Tevens was ze als Privacy Officer verantwoordelijk voor het implementeren en naleven van de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) en was ze als Compliance Officer verantwoordelijk voor de governance binnen de organisatie.

Dankzij haar ervaring als in-house bedrijfsjurist kijkt Lorena niet alleen vanuit juridisch- maar ook vanuit commercieel oogpunt naar kwesties en begrijpt ze goed waar ondernemers behoefte aan hebben. Dat maakt haar op verschillende vlakken van de bedrijfsvoering tot een waardevolle sparringpartner. Lorena denkt mee over de strategie van de onderneming en koppelt dat op een pragmatische manier aan de nodige juridische adviezen en/of -documentatie. Verwacht van haar geen traditionele adviezen uiteengezet in papieren boekwerken. Ze adviseert en staat ondernemingen bij op een hands-on en voor de juridische wereld verfrissende manier.

& ook...

Heeft Spaanse roots, is geboren in Amsterdam en tweetalig opgevoed. Is chef du maison, organiseert met haar vriend graag diners en sport regelmatig om nóg meer diners te kunnen organiseren. Geniet van haar vrijdagavonden met vrienden en familie en wordt het allerblijst van de zon.